Scroll

Project

Nieuwveer & Waaijenberg

Nieuwveer en Waaijenberg

De windparken Nieuwveer en Waaijenberg hebben in oktober de financiering voor de bouw van hun windparken afgerond. Hiermee wordt de start gemarkeerd voor de turbines langs de A-16. Met de twee turbines van Nieuwveer en de turbine van Waaijenberg zullen beide partijen bijdragen aan de energietransitie.

A-16 Project

In totaal worden er 28 turbines gebouwd in de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. Uiteindelijk zullen de turbines gezamenlijk voldoende energie op wekken om 100.000 huishoudens te voorzien van stroom. Ook wordt een kwart van het rendement uit de windmolens geïnvesteerd in lokale energieprojecten.

De windturbines

Tijdens de aanbesteding is er gekozen voor de Nordex N149, onderdeel van het Delta 4000 platform. Er worden door het land meerdere Delta 4000 turbines gebouwd en beschikt elke turbine over geavanceerde technieken om impact op de omgeving te minimaliseren.

De Nordex N149 5.7MW turbine van Waaijenberg en de twee Nordex N149 4.5 MW turbines van Nieuwveer hebben elk een as-hoogte van 135 meter en een rotordiameter van 149 meter.

Topwind Consultancy

Topwind heeft een belangrijke rol gespeeld voor het aanbesteden, contracteren en financieren van beide windparken. De experts van Topwind begeleiden initiatiefnemers bij de inkoop en de bouw van energieprojecten. Zo zijn de lokale ondernemers van Waaijenberg en Nieuwveer een stap dichterbij bij de realisatie van hun turbines.

Meer weten over dit project?
Neem contact op met Martin
mvdb@topwind.nl
+31 (0)6 30 87 09 43